Përfitimet e mrekullueshme të kanellës

Author

Categories

Share

Kanella shpesh përdoret për të ëmbëlsuar pjatat, ëmbëlsirat dhe pijet, por mund të konsumohet edhe si çaj. Kanella ka afat të gjatë kohor dhe mund të ruhet dhe konsumohet gjatë gjithë vitit në mënyrë të mbyllur e të mbrojtur. Kanella është përshkruar si burim shërimi për shumë vite dhe është përdorur në trajtimin e shumë sëmundjeve. Kanella mund të konsumohet në formën e lëvores ose pluhurit. Kanella e cila përdoret shpesh në muajt e dimrit, ofron trajtime në shumë zona nga sistemi imunitar deri në kolesterolin. Kanella është shumë e rëndësishme për sa i përket shëndetit të trupit, përdoret shpesh në trajtimin e infeksioneve të ndryshme. Kanella është shumë e pasur me fibra, lehtëson tretjen dhe ekuilibron sheqerin në gjak.

Siguron  mbrojtje dhe rezistencë ndaj shumë sëmundjeve, kanella ka një efekt të rëndësishëm kundër sëmundjeve të tilla si shëndeti i trurit, kolesteroli, diabeti dhe parkinsoni. Pothuajse në të gjitha llojet e erëzave, sasia e kanellës është shumë e rëndësishme. Është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje konsumit të kanellës gjatë shtatëzanisë dhe laktacionit. Rekomandohet që personat që do të operohen duhet të shmangin konsumin e rregullt të kanellës rreth 2 javë para ditës së operacionit.

Sistemi imunitar dhe kanella

Kanella ka veti antibakteriale dhe siguron mbrojtje kundër sëmundjeve të ndryshme të sistemit imunitar. Ajo siguron rezistencë ndaj bakterieve, viruseve dhe mikrobeve të ndryshme. Ajo siguron mbrojtje kundër sëmundjeve të ndryshme të ftohjes, siç janë gripi dhe ftohja, ndërsa në të njëjtën kohë jep rezultate pozitive në trajtimin e këtyre sëmundjeve. Sidomos në dimër, shkalla e konsumit të kanellës rrit rezistencën e trupit ndaj motit të ftohtë, e cila është e mirë për dhimbjet e muskujve dhe nyjeve, ajo vepron në dhimbjet e stomakut në një kohë të shkurtër. Kanella ka veti të rriti nivelin e oksigjenit në gjak dhe të sigurojë mbrojtje dhe rezistencë ndaj sëmundjeve të sistemit imunitar. Kanella, e njohur për vetitë e saj antibakteriale, siguron mbrojtje ndaj shumë viruseve. Ajo siguron mbrojtje të konsiderueshme kundër viruseve të tilla si HIV dhe SIDA.

Sistemi  tretës dhe kanella

Një nga vetitë e njohura të kanellës është se ndihmon kundër humbjes së peshës. Ndihmon për tu dobësuar duke përshpejtuar metabolizmin me tiparin e tij të rritjes së qarkullimit të gjakut. Rregullon sheqerin në gjak dhe përshpejton djegien e yndyrës. Kanella, një lloj erëze e pasur me fibra, ju ndihmon të humbisni peshë duke rritur ndjenjën e ngopjes gjatë gjithë ditës. Një tjetër kontribut i kanellës në sistemin e tretjes është të sigurojë funksionim të rregullt të zorrëve dhe rezistencën ndaj infeksioneve të zorrëve.

Shëndeti i trurit dhe Kanella

Hulumtimet kanë treguar se aroma e kanellës forcon kujtesën. Kanella, siguron mbrojtje të konsiderueshme kundër sëmundjeve, ajo mundëson rigjenerimin dhe riparimin e qelizave që shkaktojnë sëmundjen e Alzheimerit. Kanella ka rol të rëndësishëm në funksionet e trurit dhe shëndetin në tërësi. Konsumimi i rregullt i kanellës parandalon dëmtimet në përqëndrim. Qetëson nervat dhe siguron mbrojtje kundër depresionit.

Kolesteroli dhe Kanella

Kanella, e cila rrit nivelin e metabolizmit dhe rregullon ekuilibrin e yndyrës dhe sheqerit, thuhet se parandalon kolesterolin nëse konsumohet rreth 5-10gr në ditë. Është shprehur se është më e shëndetshme të konsumoni kanellë në vend të sheqerit dhe ëmbëlsuesit. Një tjetër tipar i panjohur i kanellës është se parandalon koagulimin e gjakut.

Kanella shpesh përdoret për të ëmbëlsuar pjatat, ëmbëlsirat dhe pijet, por mund të konsumohet edhe si çaj. Kanella ka afat të gjatë kohor dhe mund të ruhet dhe konsumohet gjatë gjithë vitit në mënyrë të mbyllur e të mbrojtur. Kanella është përshkruar si burim shërimi për shumë vite dhe është përdorur në trajtimin e shumë sëmundjeve. Kanella mund të konsumohet në formën e lëvores ose pluhurit. Kanella e cila përdoret shpesh në muajt e dimrit, ofron trajtime në shumë zona nga sistemi imunitar deri në kolesterolin. Kanella është shumë e rëndësishme për sa i përket shëndetit të trupit, përdoret shpesh në trajtimin e infeksioneve të ndryshme. Kanella është shumë e pasur me fibra, lehtëson tretjen dhe ekuilibron sheqerin në gjak.  Siguron  mbrojtje dhe rezistencë ndaj shumë sëmundjeve, kanella ka një efekt të rëndësishëm kundër sëmundjeve të tilla si shëndeti i trurit, kolesteroli, diabeti dhe parkinsoni. Pothuajse në të gjitha llojet e erëzave, sasia e kanellës është shumë e rëndësishme. Është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje konsumit të kanellës gjatë shtatëzanisë dhe laktacionit. Rekomandohet që personat që do të operohen duhet të shmangin konsumin e rregullt të kanellës rreth 2 javë para ditës së operacionit.

Sistemi imunitar dhe kanella

Kanella ka veti antibakteriale dhe siguron mbrojtje kundër sëmundjeve të ndryshme të sistemit imunitar. Ajo siguron rezistencë ndaj bakterieve, viruseve dhe mikrobeve të ndryshme. Ajo siguron mbrojtje kundër sëmundjeve të ndryshme të ftohjes, siç janë gripi dhe ftohja, ndërsa në të njëjtën kohë jep rezultate pozitive në trajtimin e këtyre sëmundjeve. Sidomos në dimër, shkalla e konsumit të kanellës rrit rezistencën e trupit ndaj motit të ftohtë, e cila është e mirë për dhimbjet e muskujve dhe nyjeve, ajo vepron në dhimbjet e stomakut në një kohë të shkurtër. Kanella ka veti të rriti nivelin e oksigjenit në gjak dhe të sigurojë mbrojtje dhe rezistencë ndaj sëmundjeve të sistemit imunitar. Kanella, e njohur për vetitë e saj antibakteriale, siguron mbrojtje ndaj shumë viruseve. Ajo siguron mbrojtje të konsiderueshme kundër viruseve të tilla si HIV dhe SIDA.

Sistemi  tretës dhe kanella

Një nga vetitë e njohura të kanellës është se ndihmon kundër humbjes së peshës. Ndihmon për tu dobësuar duke përshpejtuar metabolizmin me tiparin e tij të rritjes së qarkullimit të gjakut. Rregullon sheqerin në gjak dhe përshpejton djegien e yndyrës. Kanella, një lloj erëze e pasur me fibra, ju ndihmon të humbisni peshë duke rritur ndjenjën e ngopjes gjatë gjithë ditës. Një tjetër kontribut i kanellës në sistemin e tretjes është të sigurojë funksionim të rregullt të zorrëve dhe rezistencën ndaj infeksioneve të zorrëve.

Shëndeti i trurit dhe Kanella

Hulumtimet kanë treguar se aroma e kanellës forcon kujtesën. Kanella, siguron mbrojtje të konsiderueshme kundër sëmundjeve, ajo mundëson rigjenerimin dhe riparimin e qelizave që shkaktojnë sëmundjen e Alzheimerit. Kanella ka rol të rëndësishëm në funksionet e trurit dhe shëndetin në tërësi. Konsumimi i rregullt i kanellës parandalon dëmtimet në përqëndrim. Qetëson nervat dhe siguron mbrojtje kundër depresionit.

Kolesteroli dhe Kanella

Kanella, e cila rrit nivelin e metabolizmit dhe rregullon ekuilibrin e yndyrës dhe sheqerit, thuhet se parandalon kolesterolin nëse konsumohet rreth 5-10gr në ditë. Është shprehur se është më e shëndetshme të konsumoni kanellë në vend të sheqerit dhe ëmbëlsuesit. Një tjetër tipar i panjohur i kanellës është se parandalon koagulimin e gjakut.

Author

Share