Metoda për të hequr qafe kërpudhat e thonjve

Author

Categories

Share

Nëse shihni ndonjë shenjë të infeksionit, mund të heqni qafe kërpudhat me këtë metodë dhe të parandaloni ndërlikimet në planin afatmesëm dhe afatgjatë. Kur bëhet fjalë për luftimin e kërpudhave, është shumë e rëndësishme që të ndërmarrësh veprime pasi të zbulohet. Në këtë artikull, ne duam të ndajmë një recetë që do t’ju ndihmojë të heqni qafe kërpudhat e thonjve të përgatitur me alkool etilik dhe produkte natyrale.

Kërpudhat e thonjve, të njohura edhe si onikomikoza, shkaktohen nga dermatofitet, maja ose myku që mund të përhapet me shpejtësi në mjedise të lagështa dhe të nxehta. Është e rëndësishme të hiqni kërpudhat për të mos humbur plotësisht lëkurën. Le të hedhim një vështrim se çfarë mund të bëjmë për të hequr qafe kërpudhat e thonjve.

Rekomandime për të hequr kërpudhat e thonjve

Ky ilaç ka veti antiseptike dhe antifungale e ndihmon në shkatërrimin e mikroorganizmave që shkaktojnë infeksion kur përdoret jashtë. Në përgjithësi vepron në një mënyrë të ngjashme me disa trajtime konvencionale antifungale.

Përfitimet e peroksidit të hidrogjenit

Peroksidi i hidrogjenit është një produkt natyral që përdoret për dezinfektimin e plagëve sipërfaqësore. Karakteristikat e tij anti-bakteriale dhe kërpudhore janë efektive në luftimin e thonjve dhe këmbëve të kërpudhave. Prandaj shpesh përdoret në trajtimin e thonjve. Peroksidi i hidrogjenit ndihmon në zvogëlimin e ngjyrimit të verdhë të shkaktuar nga kërpudhat. Parandalon dobësimin e lëkurës.

Përfitimet e uthullës së bardhë

Një produkt tjetër natyral nga i cili do të përfitojmë është uthulla e bardhë. I njohur për gastronominë, përdorimet mjekësore dhe shtëpiake, ky produkt i dezinfektuar është i mirë për onikomikozën. Uthulla e bardhë përmban acide organike. Këto acide ndalojnë infeksionin duke ndryshuar mediumin e kërkuar për rritjen e mikroorganizmave.

Karakteristikat e saj antiseptike dhe antifungale ndihmojnë në luftimin e kërpudhave dhe parandalojnë përkeqësimin e thonjve. Uthulla e bardhë është e përkryer për të eleminuar kruajtjen, ngurtësinë dhe simptomat e tjera të pakëndshme të shkaktuara nga infeksioni i kërpudhave.

 

Si ta përgatisni këtë trajtim për të hequr qafe kërpudhat e thonjve

Të gjithë përbërësit e mësipërm kombinohen në një mënyrë për të shmangur kërpudhat e thonjve që shkaktojnë dëmtimin e thonjve. Mund ta përdorni rregullisht derisa të zgjidhet problemi.

Përbërësit

5 lugë çaji 90% alkool etilik

5 lugë kafeje peroksid hidrogjeni

2 lugë çaji uthull të bardhë

1 kavanoz qelqi

Pambuk

 

Përdorimi

Derdheni alkoolin etilik në një enë qelqi dhe më pas përzieni me sode buke dhe uthull të bardhë. Mbyllni kapakun e kavanozit dhe shkundeni për të siguruar që gjithçka është e përzier mirë. Ruajeni në një vend të freskët e të thatë për ta mbajtur në gjëndje të mirë.

Si ta aplikoni

Nëse lëkura është shumë e trashë dhe e verdhë, duhet të aplikohet ilaçi 3 herë në ditë.

 

Author

Share