Kontrolloni presionin e lartë të gjakut pa ilaçe

Author

Categories

Share

Presioni i lartë i gjakut, i njohur si hipertension, është një nga çështjet më të zakonshme shëndetësore në të gjithë botën. Shkenca nuk ka gjetur ndonjë arsye specifike për presionin e lartë të gjakut pasi mund të jetë për shkak të disa shkaqeve. Cilado qoftë arsyeja, hipertensioni është një problem serioz që mund të çojë në pasoja të rënda, përfshirë sëmundjet kardiovaskulare. Shkenca nuk ka qenë në gjendje të gjejë një zgjidhje për presionin e lartë të gjakut. Ekspertët sugjerojnë të udhëheqni një jetë të shëndetshme e të merrni ilaçe çdo ditë për ta mbajtur atë nën kontroll. Por llogaritja e ilaçeve ka efektet e veta anësore.

Kujdes çfarë konsumoni

Qëndroni larg nga kripa pasi mund të shkaktojë presion të lartë të gjakut. Ndërsa ju mund të shijoni kripë të gatuar, ajo duhet të jetë në sasi të ulët. Konsumoni ushqime që ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut. Këto përfshijnë zarzavate me gjethe, manaferrat, bollgur, banane dhe çokollatë të zeze.

Qëndroni aktiv

Shtimi në peshë është një shkak kryesor i hipertensionit. Edhe nëse duket se jeni i përshtatshëm, bëjeni që të bëni një shëtitje çdo ditë pasi mund të ndihmojë në kontrollin e presionit të gjakut.

Provoni mjekësinë alternative

Provoni opsione alternative të trajtimit siç është trajtimi i ozonit. Ndërsa nuk ka ende shumë prova shkencore mbi efektivitetin e trajtimit të ozonit në presionin e lartë të gjakut, ju mund ta provoni atë dhe mundësi të tjera të trajtimit pasi ato nuk kanë efekte anësore por vetem përfitime.

Shmangni stresin dhe tensionin

Presioni i lartë i gjakut zakonisht shkaktohet për shkak të stresit. Sigurohuni që të qëndroni larg nga shkaktues të tillë për të mbajtur nën kontroll presionin e gjakut.

Konsumoni sa me shume lengun e hithres, 3 gota ne dite

Author

Share