Ilaçi per hipertrofi Prostatike

Author

Categories

Share

Epilobio është një bimë e njohur prej kohësh në mjekësinë popullore për trajtimin e patologjive që prekin prostatën, siç është prostata e zmadhuar (hipertrofia beninje e prostatës) dhe për trajtimin e afeksioneve traktit urinar.Me kalimin e kohës, kirurgjia dhe ilaçi kanë zëvendësuar mjetet juridike të ndryshme natyrore, të cilat, në kohërat antike, përfaqësonin të vetmen metodë të njohur për të trajtuar sëmundjet prostatike. Sot, për shkak të shumë efekteve anësore që sjell kimia, njerëzit janë duke zbuluar ngadalë vlerën e këtyre bimeve.

Kjo bimë është e studiuar nga nje studiuese Austriake, Maria Treben, sipas saj kjo bimë e veçantë po rifiton popullaritetin, veçanërisht në mesin e njerëzve që vuajnë nga patologjitë që prekin prostatën.

Maria Treben jetonte në Austri në vitet 1900, ajo zbriti në histori për aftësitë e saj të jashtëzakonshme si një “shëruese”. Ajo nuk ishte mjeke, por thjesht studiuese dhe e apasionuar pas mjekësisë dhe ilaçeve natyrore.mBimët, mbështjellësit, çajrat bimorë, oleolitët, banjat dhe tinkturat e nënës ishin mjetet e vetme që kjo grua përdori për të sjellë lehtësim tek të sëmurët që vinin nga kudo për të marrë trajtimin e saj, duke menaxhuar në shumë raste për t’i shëruar ato edhe nga sëmundje të konsideruara të pashërueshme nga mjekët. Pas shumë vitesh dhe praktikave mjekësore, Maria Treben vendosi të mbledhë dhe t’i bëjë publike njohuritë e saj në një vëllim të titulluar “Shëndeti nga farmacia e zotërinjve”. Në këtë libër ai përshkruan disa bimë medicinale dhe mënyrat e përdorimit të tyre në mënyrë që të përmirësojnë shëndetin e tyre dhe të merren me shumë sëmundje, nga më pak seriozet deri tek më të tmerrshmit (përfshirë kancerin). Në mesin e bimëve të ndryshme, libri na tregon edhe përcakton këtë bimë, si një ilaç të vërtetë për sëmundjet e prostatës. Fuqia e saj shëruese është aq e madhe sa që papritmas ju çliron nga të gjitha problemet e prostatës. Ndodhi që disa burra ishin duke pritur për operacionin dhe të cilët urinuan me pika dhe nderprerje me shumë vështirësi, mjafton një filxhan çaj bimor me bimen epilobio për ta rigjeneruar gjendren e prostatit. Ky çaji bimor duhet të konsumohet për një periudhë të zgjatur rreth 2 muaj për të marrë shërimin.

Hipertrofia beninje e prostatës prostata e zmadhuar

Kanceri i prostatës

Kanceri i fshikëzës.

Edhe në rastet e kancerit të fshikëzës së plotë ose kancerit të prostatës, Maria Treben betohet se ajo ka arritur shërimin (edhe në raste që konsiderohet e pamundur) duke përdorur këtë filiz të thjeshtë te kesaj bime

Ku rritet bima Epilobio

Është një bimë spontane që rritet në të gjitha rajonet e Italisë, veçanërisht në lartësi të larta. Gjendet përgjatë shtigjeve malore, në skajet e përrenjve.

Rekomandime per tu pregatitur bima

 Maria Treben rekomandon përdorimin e luleve, gjetheve dhe kërcellit të kësaj bime për përgatitjen e infuzioneve të thjeshta. Mund të përdorni bimën e freskët ose të tharë (e freskët ka më shumë veti). Infuzioni përgatitet duke ngrohur një lugë gjelle me gjethe, lule dhe copëza të copëtuara në 250 ml ujë (rreth një gote). Ngroheni ujin mbi një nxehtësi të ulët derisa uji të vloje. Pasi e kemi ziere e ftohim per 20 minuta dhe e konsumojme. Zonja Treben rekomandon të pini dy gota në ditë të këtij infuzioni, jo më pak, as më shumë. Gjysmë ore para mëngjesit dhe një në mbrëmje para ushqimit, gjithmonë me stomakun bosh.

Author

Share