Roberto Speranza, ministri Italian paralajmeron mbyllje ne gusht

Author

Categories

Share

Ne Itali ministri Roberto Speranza paralajmëron: “Ose ne përshpejtojmë gjurmimin dhe vak sinat ose ekziston rreziku i mbylljes në gusht”. Ministria e Shëndetësisë ka treguar në një qarkore te re masat e saj pikërisht në dritën e një “Alarmi ndërkombëtar të variantit Delta: rritja e rasteve Covid-19 në vende të ndryshme të Evropës”.

Vala e gjatë e këtij mutacioni do të vijë gjithashtu tek ne dhe dokumenti nënvizon se “për të zbutur ndikimin e tij, është e rëndësishme të ruhet incidenca në vlera që lejojnë ndjekjen sistematike të rasteve më pozitive dhe sekuencat masive të Sars Cov-2 për të zbuluar herët dhe për të kontrolluar evolucionin e varianteve gjenetike në vendin tonë ” ndersa ne shqiperi cdo gje eshte ne kontroll shpresojm cdo gje te shkoj mire.

Author

Share