limaniorient

OBSH: Duhani vret më shumë se 8 miljon njerëz në botë

Duhani dhe pasojat Mediat vazhdimisht theksojnë pasojat serioze të pirjes së duhanit. Varësia e duhanit është një fenomen shoqëror dhe për këtë arsye duhet të...

Kolona vertebrale dhe funksjoni i saj

Shtylla kurrizore lejon të mbajmë qëndrimin në këmbë. I jep qënies njerëzore vertikalitetin, lëvizshmërinë dhe ekuilibrin. Polariteti i rruazave të ngurta e të buta...

Bimët medicinale në ekuinoksin e vjeshtës

Gjatë gjithë vitit ka katër momente të rëndësishme të ndryshimit që shënojnë fillimin e një sezoni të ri. Me jetën tonë të ngjeshur, ndonjëherë...

Bimët  Medicinale

Gjethet e ullirit Gjethja ullirit përdoret për të trajtuar malarjen, gjendjet gastrointestinale (diarre, dispepsi atonike, dobësi, krimbat, të vjellat). Tinktura e gjetheve ka aktivitet antiamebial....

Gazeta e përjavshme Mbretëresha e Shëndetit

Sëmundjet e mëlçisë janë shumë të përhapura tek Shqiptarët. Gazeta Mbretëresha e Shëndetit vjen në ndihmë me info nga mjek të huaj dhe Shqiptar,...

Zbuloni përfitimet e mjaltit për të qetësuar kollën

Mjalti është në gjendje të lehtësojë membranat e ndryshme të irrituara në pjesën e prapme të fytit. Për më tepër, nuk mund të harrojmë...

Infeksioni kërpudhor Onikomikos

Onikomicosi është një infeksion sipërfaqësor i thonjve i shkaktuar nga disa lloje të kërpudhave, dermatofite dhe forma jo-dermatofite. Ky infeksion është shumë i zakonshëm...

Temperatura e lartë tek fëmija çfarë duhet të bëj?  

Si ta ndihmoj bebin fëmijun tim në shtëpi? Temperatura e lartë tek fëmijët nga prindërit zakonisht shihet si ngjarje dramatike që tregon një sëmundje...