limaniorient

Çrregullimet e sheqerit në gjak, pasojat glicemike tek këmbët

Çrregullimet e sheqerit në gjak dhe diabeti, kanë rrezik të zhvillojnë plagë diabetike në këmbë. Edhe skuqja më e vogël në plagën diabetike të...

Stomaku dhe kurat popullore kundër sëmundje

Stomaku gjendet në pjesën e sipërme të barkut, nën brinjë dhe diafragmë, lidhet me gurmazin dhe zorrët si një kanal i përbashkët, i cili...

Ushqimet që rigjeneronjnë mëlçinë

  Mëlçia, ky organ jetësor kryen një sërë funksionesh të rëndësishme në organizmin e njeriut, si zbërthimin  e ushqimeve dhe vitaminave, hekurit dhe mineraleve, prodhon...

Nga sistemi tretës tek anemia, roli dhe rëndësia e vitaminës C dhe D në trupin e njeriut

Nga sistemi tretës tek anemia, roli dhe rëndësia e vitaminës C dhe D në trupin e njeriut, ushqimet ku mund ti gjeni Vitaminat janë disa...

Rozmarina, xhenseni dhe nenexhiku, mrekullia në shëndet

Shpeshherë kemi dëgjuar për bimë kurative të disa tipeve të ndryshme dhe që arrijnë të mbrojnë organizmin e njeriut maksimalisht. Një nga organet që...

Kur duhet të shqetësohen femrat për dhimbjet e gjoksit

Dhimbjen e gjoksit në shumicën e kohës e lidhim me kancerin e gjirit, por shanset janë të pakta që lidhja e tyre të jetë...

Flasin okulistët: Kujdesi për shëndet më të mirë të syve

Kujdesi për shëndet të mirë të syve Sytë janë pjesa më e ndjeshme e trupit tonë. Na lejojnë të shohim botën rreth nesh dhe të...

Gjithçka  nis nga kuzhina, disa këshilla për një shëndet më të mirë

Rreziqet që i kanosen shëndetit tonë e kanë shpesh pikënisjen nga vendi ynë i preferuar, kuzhina. Sado që të përpiqemi të ushqehemi shëndetshëm, procesi...