Home Këshilla

Këshilla

OBSH: Duhani vret më shumë se 8 miljon njerëz në botë

Duhani dhe pasojat Mediat vazhdimisht theksojnë pasojat serioze të pirjes së duhanit. Varësia e duhanit është një fenomen shoqëror dhe për këtë arsye duhet të...

Temperatura e lartë tek fëmija çfarë duhet të bëj?  

Si ta ndihmoj bebin fëmijun tim në shtëpi? Temperatura e lartë tek fëmijët nga prindërit zakonisht shihet si ngjarje dramatike që tregon një sëmundje...

Shqetësimet tek sytë, kujdes shumë sëmundje kanë efekte tek sytë

Diabeti, sëmundjet kardjovaskulare kanë ndikimin e tyre edhe tek sytë. Zakonisht bebet e syrit kanë të njëjtën madhësi dhe reagojnë njësoj kur bien në...

Nga sistemi tretës tek anemia, roli dhe rëndësia e vitaminës C dhe D në trupin e njeriut

Nga sistemi tretës tek anemia, roli dhe rëndësia e vitaminës C dhe D në trupin e njeriut, ushqimet ku mund ti gjeni Vitaminat janë disa...

Gjithçka  nis nga kuzhina, disa këshilla për një shëndet më të mirë

Rreziqet që i kanosen shëndetit tonë e kanë shpesh pikënisjen nga vendi ynë i preferuar, kuzhina. Sado që të përpiqemi të ushqehemi shëndetshëm, procesi...

Këshillat e mjekëve në rast helmimi në verë

Helmimi i ushqimit zakonisht ndodh kur patogjenet ndotin ushqimin ose ujin e pijshëm, dhe rreziku më i lartë për t’u prekur nga helmimi, është...

Problemet me stomakun, kujdesi që duhet të tregoni në mëngjes

Ekspertët gjithmonë pretendojnë se mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm ditor, pasi ai siguron ushqim të nevojshëm për ditën në vazhdim. Lista e mëposhtme...

Ënjtja e gjymtyrëve, kura me majdanoz

Për arsye të ndryshme thuajse të gjithë njerëzit kanë vuajtur të paktën një herë në jetë nga fryrja e gjymtyrëve. Termi mjekësor që përshkruan...

Virusi i Nilit perëndimor, shkaqet, simptomat dhe parandalimi

Virusi i Nilit perëndimor mund të shkaktojë sëmundje fatale neurologjike tek njerëzit. Megjithëse, përafërsisht 80% e njerëzve që janë të infektuar nuk tregojnë asnjë...