Home Ora e shëndetit

Ora e shëndetit

Çrregullimet e sheqerit në gjak, pasojat glicemike tek këmbët

Çrregullimet e sheqerit në gjak dhe diabeti, kanë rrezik të zhvillojnë plagë diabetike në këmbë. Edhe skuqja më e vogël në plagën diabetike të...

Kur duhet të shqetësohen femrat për dhimbjet e gjoksit

Dhimbjen e gjoksit në shumicën e kohës e lidhim me kancerin e gjirit, por shanset janë të pakta që lidhja e tyre të jetë...

Flasin okulistët: Kujdesi për shëndet më të mirë të syve

Kujdesi për shëndet të mirë të syve Sytë janë pjesa më e ndjeshme e trupit tonë. Na lejojnë të shohim botën rreth nesh dhe të...

Kurat natyrale për kolitin, kapsllëkun dhe diarenë

Aparati  tretës e në veçanti zorrët drejtohen nga një ritëm i brendshëm dhe mezi i durojnë ndryshimet e temperaturës e të humorit, vapën e...

Dieta që ndihmon të luftojmë rënien e flokut

Rënia e flokut është problematikë për të gjithë njerëzit dhe madje shumë e përhapur. Ne e mendojmë humbjen e flokëve si një problem të zakonshëm...

OBSH: Rikthehet fruthi në 4 vende evropiane, mes tyre edhe Shqipëria!

Fruthi është rikthyer në katër vende evropiane që më parë merreshin si shembull për mungesën e kësaj sëmundje. Sipas publikimeve të fundit nga Organizata...

Problemet me veshët, simptomat, shkaqet dhe disa metoda natyrale për ti trajtuar

Numri i personave që kanë probleme me dëgjimin ka ardhur duke u shtuar këto vitet e fundit. Kufjet që përdoren për të dëgjuar muzikë,...

Gluteni, pse nuk është i mirë për disa njerëz

Gluteni për disa persona quhet një vrasës i heshtur, sepse mund të shkaktojë dëme kronike në të gjithë trupin. Ndonjëherë pacienti as nuk është...