Home Studime

Studime

Mënyra natyrale për trajtimin e buzëve të plasaritura

Askush nuk dëshiron buzë të thara apo të plasaritura. Buzët e dëmtuara janë diçka e zakonshme, sidomos në raste kur nuk ndjeheni mirë, ndodh...

Ushqimet dhe bimët me veti antibiotike natyrore

Duke marrë parasysh se njerëzit po bëhen gjithnjë e më rezistues ndaj antibiotikëve farmaceutikë, nuk do të ishte keq sikur çdo ditë të konsumojmë...

12% e fëmijëve 8-9 vjeç në Shqipëri janë mbipeshë

Treguesit shëndetësor të gjëndjes nutricionale për fëmijët 0-5 vjeç në Shqipëri janë përmirësuar në 10 vjeçarin e fundit, kryesisht sa i takon rënies domethënëse...

Frutat që kanë fuqi për t’iu dobësuar

Frutat njihen si burimet më të mira të lëndëve ushqyesve dhe vitaminave të rëndësishme për trupin dhe ajo çfarë i bën ideale për regjimet...

Gjethet e shelgut, efektet në shëndet që nuk i dinit

Shelgu është një pemë e mesme që rritet rreth 10-30 m, me një trung deri në 1 m diametër dhe një kurorë të parregullt....

Ilaçi per hipertrofi Prostatike

Epilobio është një bimë e njohur prej kohësh në mjekësinë popullore për trajtimin e patologjive që prekin prostatën, siç është prostata e zmadhuar (hipertrofia...

Rrushi dhe vetite kuruese

  Hulumtimet shkencore kanë treguar se marrja e verës së kuqe në sasi të moderuar në ditë çon në një stabilitet më të mirë të...

Sa kohë do duhet të shërohesh nga koronavirusi?

Pasi të jeni infektuar me koronavirus, nuk mund të vendosni një kohëmatës për të përcaktuar se kur saktësisht do të sheroheni. Covid-19 mund të jetë...

Kafeja bëhet e rrezikshme për shëndetin e të rinjve me zemër

Të rriturit me hipertension të butë duhet t’i kushtojnë vëmendje sasisë së kafeinës që konsumojnë, sipas studimeve kjo mund të rrisë rrezikun e ngjarjeve...